EESTI AJALOOMUUSEUM KOGUB MATERJALI TEISE MAAILMASÕJAAEGSETE LASTE KOHTA

Eesti Ajaloomuuseum kutsub inimesi appi koguma mitmesuguseid esemeid ja fotosid Teise maailmasõja ajal elanud laste elust, et aidata kaasa samateemalise näituse sünnile. Kogumisaktsioon kestab veebruari lõpuni 2015.
Tänavu möödub 70 aastat Teise maailmasõja lõpust. See suur sõda on jätnud jälje enamikesse Eesti peredesse. Praegune vanem põlvkond on läbi elanud õhuhäireid, näinud ja kuulnud pommitamist, kaotanud kodu ja lähedasi. Neist paljud ongi sõja aja lapsed. Sõda sekkus nende mängudesse, kooliskäimisesse, kõikidesse igapäevastesse tegevustesse ja harjumustesse.
Eesti Ajaloomuuseum ja Tartu Mänguasjamuuseum valmistavad ette näitust, mis võimaldaks ka tänapäeva lastel ja noortel heita pilku sõja ajal elanud laste maailma. Milline oli laste igapäevaelu Teise maailmasõja ajal? Millised olid laste hirmud, rõõmud ning mured? Milliseid mänge sõja ajal mängiti? Kuidas kõht täis või riided selga saadi? Milline oli sõja aja lapse lapsepõlv?

Kahjuks on muuseumide kogudesse jõudnud küllaltki vähe sõjaaegseid lastega seotud asju. Kui teil või teie vanematel-, vanavanematel on veel säilinud 1940. aastate esimesest poolest pärinevaid laste esemeid – rõivaid, jalatseid, mänguasju, koolitarbeid, fotosid jmt, kuid ka toonaseid toidunõusid, lastega seotud mööbliesemeid ja muid tarbeesemeid, oleme väga tänulikud, kui olete nõus need muuseumile annetama või näitusele laenama.
NB! Kõigi kogumisaktsioonis osalejate vahel läheb loosi ajakirja 60+ viis aastatellimust.

Lapsed
Fotol: Lapsed Teise maailmasõja ajal. 1940. aastad. Eesti Ajaloomuuseum
 
Info ja kontakt:
Palume materjali jagamise, eseme toomise, laenutamise või annetamisega seotud küsimustes ühendust võtta Eesti Ajaloomuuseumi näituste juhi Ehti Järvega.
ehti.jarv(at)ajaloomuuseum.ee
Tel: 6968 607

Esemeid saab tuua ka koha peale aadressil: Eesti Ajaloomuuseum, Pirita tee 56, Tallinn. Palume lisada juurde märgusõna „Lapsed Teises maailmasõjas“ ja oma kontaktandmed.
Kõigile kogumisaktsioonis osalenutele korraldab muuseum tänuürituse näitusel lastest Teises maailmasõjas, mis avatakse Suurgildi hoones tänavu mais!

Originaal pressiteate saate alla laadida siit!

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s